Amsterdam Tours

Waterwandeling
(v.a. €12,50 p.p. circa 2 uur)

sail2005Deze nautische wandeling komt langs boeiende plekken in het indrukwekkendste en oudste deel van Amsterdam. De gids vertelt u over het ontstaan van onze hoofdstad door de handel van graan, bier en haring. Laat u zien waar bekende zeehelden begraven liggen, waar u het NAP kunt vinden en welk bekend gebouw er betaald is met VOC gelden. Tevens komen wij over de wallen waar de dames 700 jaar geleden al heen en weer liepen om de scheepslui te vermaken.

Tijdens de wandeling kunnen wij een scheepsborrel gaan drinken in een oud zeevaartcafé of een Hollandse likeur proeven in een proeflokaal uit de 17e eeuw. Wandelend over de zeedijk, langs grachtenpanden, woonschepen en middeleeuwse gebouwen beleeft u het water van Amsterdam aan wal...Fietstour stad en water
(v.a. €19,50 p.p. circa 2 uur)

sail2005De fietstour stad en water brengt u langs vele plekken in Amsterdam waar water belangrijk is. De tocht begint in het oude centrum, daar waar onze hoofdstad door de handel vanaf zee is ontstaan en waar de dames van plezier al 700 jaar hun werk doen. Daarna fietsen wij langs de bekende grachtengordel, naar de gezelligste volksbuurt van Amsterdam, de Jordaan.

Onze gids vertelt u over het belang van het water voor Amsterdam in vroegere tijden, vandaag de dag en in de toekomst. De fietstocht komt langs de plek waar Amsterdam is ontstaan, oude grachtenpanden, moderne woonschepen en niet bestaande grachten. De fietstocht is uit te breiden met een puzzeltocht te water in de waterfiets!Waterwandeling en boottocht
(v.a. €27,50 p.p. circa 3 uur)

sail2005Deze nautische wandeling komt langs boeiende plekken in het indrukwekkendste en oudste deel van Amsterdam. De gids vertelt u over het ontstaan van onze hoofdstad door de handel van graan, bier en haring. Laat u zien waar bekende zeehelden begraven liggen, waar u het NAP kunt vinden en welk bekend gebouw er betaald is met VOC gelden. Tevens komen wij over de wallen waar de dames 700 jaar geleden al heen en weer liepen om de scheepslui te vermaken. Wandelend over de zeedijk, langs grachtenpanden, woonschepen en middeleeuwse gebouwen beleeft u het water van Amsterdam aan wal.

Na een wandeling van ongeveer anderhalf uur, gaan wij aan boord van een oergezellige grachtenvlet! Deze boot vaart door de mooiste grachten van Amsterdam, waarbij de gids u alles vertelt over de eeuwenoude grachten en de zeer bijzondere bezienswaardigheden aan de kant. Tijdens de boottocht kunnen wij zorgen voor een Hollandse bar, met scheepsbitter of Oudhollandse likeur en bijpassende hapjes. Of tijdens lunchtijd koffie, thee en een heerlijke broodjeslunch serveren.

U kunt tevens onze oergezellige grachtenvlet met schipper inhuren voor een rondvaart door de wateren van Amsterdam! Uiteraard is het mogelijk om hierbij een privé gids te boeken.


Interesse in een stadswandeling ?
Neem gewoon even contact met ons op!

sail2005

Overige stadswandelingen:
Oude centrum en wallentour
Jordaan wandelingen
Smartlappen tours
Amsterdam Zuid
Joods Amsterdam